Mitä on
hakukoneoptimointi
(SEO)?

Hakukoneoptimointi on prosessi, jossa verkkosivuston näkyvyyttä ja sijoitusta hakukoneiden tulossivuilla parannetaan. Se käsittää erilaisia tekniikoita ja strategioita, joilla pyritään houkuttelemaan enemmän orgaanista liikennettä hakukoneista.

Mitä kaikkea kuuluu hakukoneoptimointiin?

Hakukoneoptimointiin kuuluu avainsanojen tutkimista ja valintaa, verkkosivuston sisällön optimointia, linkkien hankintaa sekä teknistä optimointia. Tavoitteena on parantaa sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa ja houkutella laadukasta liikennettä. Hakukoneoptimoinnin avulla voidaan kasvattaa sivuston kävijämääriä, parantaa konversiota ja vahvistaa brändin asemaa verkossa. Se on tärkeä osa digitaalista markkinointia ja verkkosivuston menestystä.

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa digitaalista markkinointia ja verkkonäkyvyyden parantamista. Se auttaa yrityksiä saavuttamaan potentiaaliset asiakkaat verkossa ja rakentamaan vahvempaa brändiä. Käyttämällä oikeita hakukoneoptimointistrategioita ja -tekniikoita yritykset voivat erottua kilpailijoistaan ja saavuttaa menestystä verkossa.

Hakukoneoptimointi kuvituskuva Mivicom Oy

Tilaa ilmainen konsultaatio

On varmasti reilua tietää etukäteen, kannattaako sinun oikeasti panostaa hakukoneoptimointiin ennen kuin hankit palvelun.
Tarjoamme sinulle ilmaisen konsultaation, jossa yhdessä selvitämme, kannattaako sinun panostaa hakukoneoptimointiin. 

Hakukoneoptimoinnin osa-alueet

Avainsanatutkimus

Tutkitaan ja valitaan relevantteja avainsanoja ja lauseita, joita käyttäjät todennäköisesti käyttävät etsiessään tietoa, joka liittyy sivustosi aiheeseen.

Sisältöoptimointi

Optimoidaan verkkosivuston sisältöä, mukaan lukien otsikot, väliotsikot, kappaleet ja kuvien kuvatekstit, niin että ne ovat relevantteja valituille avainsanoille ja tarjoavat arvoa käyttäjille.

Tekninen SEO

käsittää verkkosivuston tekniset osa-alueet, kuten sivuston rakenne, URL-rakenteen optimointi, nopea latausaika, mobiilioptimointi, sivustokartan luominen ja tiedostojen indeksointi.

Meta-tiedot

Optimoidaan sivujen meta-tiedot, kuten otsikot (title tag) ja meta-kuvaus (meta description), jotta ne houkuttelevat käyttäjiä ja tarjoavat hakukoneille tärkeitä tietoja sivun sisällöstä.

Linkkien rakentaminen

Pyritään hankkimaan laadukkaita ja luotettavia ulkoisia linkkejä, jotka osoittavat verkkosivustoosi. Näiden linkkien määrä ja laatu vaikuttavat sivustosi auktoriteettiin hakukoneiden silmissä.

Käyttäjäkokemus

Hakukoneet arvioivat myös käyttäjien kokemusta sivustollasi. Hyvä käyttäjäkokemus tarkoittaa nopeaa latausaikaa, helppokäyttöistä navigointia, mobiilioptimoitua suunnittelua ja laadukasta sisältöä.

SoMen integrointi

Sosiaalisen median kanavien integrointi ja jakamismahdollisuuksien tarjoaminen sivustollasi voi auttaa lisäämään näkyvyyttä ja houkuttelemaan enemmän käyttäjiä.

Paikallinen SEO

Mikäli toimit paikallisella alueella, paikallisen SEO:n avulla voit parantaa näkyvyyttäsi alueellisissa hakutuloksissa. Tämä sisältää muun muassa paikallisen yritystiedon, arvosteluiden ja karttatietojen optimoinnin.

Verkkosivuston analytiikka

Seurataan sivuston suorituskykyä ja liikennettä analytiikkatyökalujen avulla. Näin voidaan tunnistaa heikot kohdat ja tehdä tarvittavia muutoksia optimoinnin parantamiseksi.

On tärkeää huomata, että hakukoneoptimoinnissa ei ole yhtä yksittäistä ratkaisua, joka takaisi menestyksen. Sen sijaan useiden osa-alueiden huomioiminen ja jatkuva optimointi auttavat parantamaan sivuston sijoitusta hakutuloksissa ja houkuttelemaan enemmän käyttäjiä.

Vielä tärkeämpää on muistaa, että teemme hakukoneoptimointia ensisijaisesti kotisivujemme käyttäjille ja vasta toiseksi hakukoneille. 

Ota yhteyttä – kysy tarjous sivujesi optimoinnista!

Ota yhteyttä

5 + 3 =